Sandefjord–Powell: – Fortjent som f..!

Pumpet gjorde nok også hjertet til Powell. Etter å ha fått ett poeng ut av to hjemmekamper mot Stabæk og Ranheim, så uka – som programmessig lignet en gedigen mulighet for å kickstarte sesongen – til å ende i mareritt.

Tre minutter på overtid sto Sandefjord med ingenting. Så fikk de en corner. Ballen landet på foten til Kristiansunds Aliou Coly og trillet i mål. Sandefjord hadde hentet inn både 0–1 og 1–3.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).
– Det var utrolig viktig for oss. For selvtilliten og troen i laget, sier Powell som hoppet av glede på sidelinjen da utligningen var et faktum.

– Mentalt var det viktig. Vi viste den viljen som kjennetegnet oss da vi var gode i fjor vår, sier Flamur Kastrati som først tente håpet da han reduserte til 2–3 på straffespark.

VG Live: Slik så vi kampen spark for spark!

Magnus Powell kunne juble for Sandefjord-poeng langt inn i overtiden, og var like glad som her mot Start.Magnus Powell kunne juble for Sandefjord-poeng langt inn i overtiden, og var like glad som her mot Start. Foto: Schrøder, Tor Kjøpe Barcelona drakt på nett Kristiansund-trener Christian Michelsen var naturlig nok litt mer skuffet da han forlot stadion. Å miste to poeng på overtid svir. Men underveis i samtalen med VG greier han både å fleipe litt med Kastrati og baneforholdene i Sandefjord.

– Sånn er det. Når du leder med ett mål på slutten, vet du at det kan skje noe. De får et par dødballer, og så sitter den. Det er på 3–1 vi skal holde dem unna, sier Michelsen.

Da 3–1-målet kom etter 73 minutter ved et Benjamin Stokke-skudd via Christer Reppesgård Hansen, trodde nok de fleste hjemmesupporterne også at kampen var kjørt. Men bare tre minutter etter skaffet Kastrati straffesparket han selv omsatte i mål, med et hardt skudd nede til høyre for keeper Sean McDermott.

– Det er en «allright» bortekamp. Vi visste det ville bli vanskelig å spille på grunn av banen, og at det ville bli en fight. Du må spille etter de premissene som ligger der, sier Michelsen.

Dobbel Bamba
Premissene var altså en bane som dessverre er veldig ujevn. Kristiansund svarte med å være direkte og sikte mot Daouda Bamba i bakrom. Det fungerte aldeles utmerket.

Før det var spilt tre minutter hadde 23-åringen satt sitt første. Abdoulaye Seck ga bort en helt unødvendig corner som Stian Semb Aasmundsen svingte inn på første stolpe. Der hadde Bamba løpt seg fri og flikket ballen forbi Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen.

Bare fem minutter senere utlignet Sandefjord ved Pontus Engblom, etter fine kombinasjoner med Kastrati. Men Bamba fortsatte å ta med hjemmelagets forsvar på løpeturer de slett ikke var komfortable med, og var bare en god Holmen Johansen fra å bli tomålsscorer før pause.

Velkommen til å følge bloggen vår for å motta flere nyheter om billige fotballdrakter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*